"HEALTHY GENERATIONS SAFE FUTURE"

e-Twinning Projemiz başladı.

25.11.2023 105

Merkezimiz Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Matematik Öğretmeni Zöhre ÖZDEMİR KAPANCI'nın öyg1grubu öğrencileri ile katılmış olduğu   "HEALTHY GENERATIONS SAFE FUTURE" isimli e-Twinning projesi için çalışmalarına Ekim ayı itibari ile başlamıştır. Proje Avrupadan ve Türkiyeden toplam 23 öğretmenin katılımı ile gerçekleşmektedir. Projemizin konusu:

Her geçen gün gelişen teknolojiye rağmen dünyamız bugün iklim değişikliği, kıtlık, su kaynaklarının endüstriyel atıklarla kirlenmesi, kaynakların azalması gibi birçok tehditle karşı karşıyadır. Artan salgın hastalıklar, sağlıklı gıdalara ulaşmanın zorlaşması, medyanın insanları sağlıksız beslenmeye teşvik etmesi vb. Günümüzde pek çok sorun insanların fiziksel ve ruhsal sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Teknoloji bağımlılığı, teknolojik ürünlerin yaydığı radyasyon, sanayi toplumunda olmanın getirdiği stres, kaygı vb. Birçok olumsuz durum günümüzde sadece yetişkinleri değil çocukları da etkilemektedir. Projemiz öğrencilerin fiziksel ve zihinsel sağlıklarını korumalarına yardımcı olmak, onları fiziksel aktiviteye ve sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla oluşturulmuş çağdaş Web tabanlı bir projedir.* Web 2.0 ve Web 3 tabanlı çağdaş bir proje olan projemiz sayesinde geleceğin dünyasına hazır olacaksınız. Projemizle ayrıca çağın gerektirdiği sorunlara dikkat çekerek çevre sorunları ve teknoloji bağımlılığı gibi insan sağlığını olumsuz etkileyen konularda öğrencilerimizde farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Projemiz; öğrencilerimize araştırma, sorgulama, değerlendirme gibi üst düzey düşünme becerilerini geliştirme ve Web tabanlı çağdaş bir proje deneyimi yaşama fırsatı sunar. Projemiz sayesinde öğrencilerimiz yapay zekayı kullanarak sağlıklı yaşam ve güvenli çevre hayallerini yansıtacakları ütopik bir evren tasarlayacaklar. Bu durum öğrencilerimizde sorumluluk duygusunun gelişmesine ve kendi tercihlerini yapabilmesine katkı sağlayacaktır. Sağlıklı bir toplumun temeli sağlıklı bireylerdir. Projemizin acil hedefi öğrencilerimizin sağlığının korunmasına yardımcı olmaktır. Uzak hedefi ise bedenen ve ruhen sağlıklı, üretken bireylerin topluma kazandırılmasına yardımcı olarak güvenli bir toplumun oluşmasına katkıda bulunmaktır. Bu bilgilerden hareketle projemiz her ay fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme ve rehberlik faaliyetleri, teknoloji bağımlılığı konusunda bilinçlendirme çalışmaları ve daha birçok konuyu bir bütün olarak ele alarak öğrencilerimizin çok yönlü gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Projemizin doğrudan hedef kitlesi öğrencilerimiz olmakla birlikte dolaylı olarak velilerimiz ve öğretmenlerimiz de bilgilendirilecektir. Gördüğünüz gibi projemiz tüm paydaşlarının aktif katılımını hedefleyen yenilikçi ve çağdaş bir eTwining projesidir.