AI WONDERLAND E-TWINNING PROJEMİZ BAŞLADI

E-TWINNING PROJEMİZ BAŞLADI.

05.04.2024 27

Türkiye ve Azerbaycan ortaklığında hazırlanan "AI WONDERLAND"

isimli eTwinning projesi çalışmalarına başladık. Projemizi Biga Bilim ve Sanat Merkezimiz Matematik öğretmeni Zöhre Özdemir Kapancı  ve  6 öğrencimiz temsil edecektir.

Projemiz Yapay zeka temalı programlama, matematik yarışmaları ve sanal laboratuvarlara katılan öğrenciler, dijital okuryazarlıklarını ve BT becerilerini güçlendirecek, kodlama, algoritmik düşünme ve sanal ortamlarda gezinme konularında pratik deneyim kazanacaklar. Öğrenciler yapay zeka tarafından oluşturulan içerik aracılığıyla kendilerini ifade etmenin yenilikçi yollarını keşfederken sanatsal ve edebi becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalardan oluşmaktadır.Ayni zamanda öğrencilerin Web 2.0 araçlarını kullanmayı öğrenmeleri ,ders dışı etkinliklerde de yer alıp sosyal becerilerini de geliştirebilecekleri bir proje olmayı amaçlamaktadır.

"AI WONDERLAND" projesine Türkiye ve Azerbaycan’dan 9 okul, 9 öğretmen ve 55 öğrenci katılmıştır. Projede çalışacak öğretmenimize, öğrencilerimize ve kurumumuza hayırlı olsun.

05-04-2024

05-04-202405-04-2024